Jdi na obsah Jdi na menu
 


(o: 8 skvělých dní :o)

Obrazek

Ve dnech 9.7. – 17.7.2008 byli u nás na návštěvě kamarádi z Plzně Ájja a její goldík Britt. Jelikož to byl skvělý týden plný super nálady a zážitků, rozhodla jsem se napsat takové malé vyprávění o tom, jak moc jsme si to užili.

 

 

 

Byl to dlouho očekávaný týden, na který jsme se snad ze všech prázdninových plánů nejvíce těšila. Bylo to již po druhé, kdy takto o prázdninách za námi přijela Ájja s Brittem, tak se dalo čekat, jak skvělé to bude :o) Tentokrát jsme měly toho ale na plánu trošku více než-li vloni ;o)

Přes den jsme stále někde lítaly a nebo něco kutily, přes noc jsme spaly společně s našimi holkami Meggy a Saphirou v obytném domku, který stojí u nás na zahradě. Po večerech jsme často hrály karty, nebo se zabavily večerním focením – Ájja i já totiž rády fotíme a tak focení dalo by se říci bylo též součástí našeho programu ;o) Tak a teď už jak to celé probíhalo ;o)

 

 

 

Ve středu ráno jsem šla na vlakové nádraží čekat, až přijede vláček z Plzně. Dlouho jsem nečekala a už jsem Obrazekviděla vláček, jak si to šine po kolejích k nádraží. Celá natěšená jsem se s nimi přivítala a 8 skvělých dní začalo :o) Po cestě k našemu domovu jsme se ještě stavily v Penny, abychom si koupily něco dobrého k jídlu. Doma bylo velké vítání, hlavně Brittík s

Meggy a Saphi. Meggynka, jakožto kápo naší psí smečky, Brittečka též radostně přivítala, ale zachvíli samozřejmě začala s podřizovacíma manévrama ;-) Přece nemůže nechat Brittečka ubytovaného u sebe doma bez toho, aniž by mu vysvětlila jasná pravidla :-))) Vše ale bez problému, Meggy jsem nechala, ať si to s ním vyřídí sama a Britteček to respektoval ;-)

Odpoledne jsme s hafíkama vyrazily ještě na pole na malou procházku, na které se samozřejmě fotilo. Večer jsme fotečky daly do počítače, abychom další den měly místo na další ;o)

 

 

 

V noci se psiska napakovala k nám do postele a protože se tvářila jako neviňátka, přístup do postele jim byl povolen :-x :-D

 

 

Čtvrtek byl zpočátku pojatý jako den výcviku psů. S pejskama jsme vyrazily Obrazekna louku a zopakovaly si s nimi základní poslušnost a se Saphirkou navíc stopu, kterou hravě zvládla ve vysokém i nízkém porostu. Odpolední procházka by mohla mít symbol Létající talíř, který jsme s sebou vzaly. Ájja ho házela a Brittík se Saphirkou za ním běhali a chytali ho. Meggynka usoudila, že lepší než zběsilé běhání za talířem bude myškaření a stopovala myší cestičky. Potom jsme se šly koukat na skvělý film Letopisy Narnie: Lev, Čerodějnice a Skříň. Večer jsme využily krásného západu slunce a zkusily jsme nafotit nějaké pěkné fotečky ;o)

Obrazek

 

 

 

pátek nám ráno domu přišel poštou balíček. Dorazily nám pohledy, které jsme si s Ájjou objednávaly a zároveň i nové pohledy ObrazekMeggy, Saphiry a Britta!! No jo, to byla chvíle strávená v úžasu psích pohlednic :o))) Na pátek byla naplánovaná také mega procházka. Známá třeboňská turistická stezka Cesta kolem Světa. Naobědvaly jsme se o něco dříve, abychom mohly vyrazit co nejdříve. Sbalily jsme si potřebné věci do batůžku a hurá na špacír :o) Nejdříve jsme šly k rybníkům, kam chodím často holky koupat, po cestě po hrázi se Meggy, Saphi a Britt vykoupali v rybníku, přes malé pole jsme došly k dalšímu rybníčku a odtud přes Dvorce (obydlená pidi část Třeboně) a další velkou louku jsme se konečně napojily na Cestu kolem Světa. Zde jsem si vzpoměla, že můj mobil má funkci počítání kroků a tak jsme jí zapla a zajímalo mě, kolik našlapeme kroků než dojdeme domů. Jelikož jsme měly psy puštěné na volno a stezka to byla pro pěší i cyklisty, docela jsem se bála, že každou chvíli budeme psy odchytávat, aby se někomu nemotali pod kola, ale lidi žádní, až ke konci stezky jsme potkávali lidí více. Stavili jsme se na pár foteček u Schwancemberské hrobky, přes hráz rybníka Svět jsme došly na náměstí, kde jsme koupili pár psích pohledů, které já i Ájja sbíráme a už jsme z posledních sil ťapkali k domovu. Doma jsem se podívala na mobil na čítač kroků a ten spočítal  15 735 kroků! Takže skoro 16 km + cesta přes rybníky, než jsme se napojily na stezku, což mohlo být 2-5 km (na odhadování km moc nejsem :-x). Takže jsem za sebou měly několik tisíc kroků během 6 hodin. Bohužel to schytala Ájji noha, kterou si při procházce namohla a to jí zlobilo až po zbytek pobytu u nás :o( Ale i tak myslim, že ta procházka byla super ;o) Doma jsme všici padli vyčerpáním, vyprázdnily foťáky a zbytek dne se už jen rochnily v posteli a koukali jsme se na animovaný film o dinosaurech Alosaurus.

Obrazek

 

 

 

Následující den, tedy v sobotu, byly na plánu zkoušky retrieverů z vodní práce, které se konaly, tedy alespoň měly konat, u jednoho z rybníků, kousek od nás. Tentokrát jsme vzaly jen Britta a vyrazily jsme k rybníčku. Jelikož ale Ájju stále bolela ta noha, vracela jsem se ještě pro kolo, aby jela vedle mě na kole. Když jsme byly kousek od místa, kde se měly zkoušky konat, stále jsem vyhlížela, kdy už uvidím nějaké auto či lidi, co jsou na těch zkouškách. V tom mi ale zavolala moje kamarádka Anička, která tam jela již v 8h. a říkala mi, že ty zkoušky jsou úplně jinde, když mi popsala kde, docela mě to zklamalo, protože to bylo poměrně daleko od nás.. ObrazekTak jsme alespoň vykoupaly Brittíka, nafotily nějaké jeho jumpingy do vody a vydaly se k domovu. Odpoledne jsme koukly na komedii Klik a pak jsme šly na louku vyvenčit pejsky a večer jsme hrály karty.

 

 

 

neděli ráno jsme vstaly v 8h a vydaly jsme se na cvičák se Saphirkou a Brittem. Zde byla i dvouměsíční Brittečkova sestřenka Charlotka. Je to stejný dráček jako byl Britteček, když byl malinký jako ona. Odpoledne jsme pejsky nechaly doma a jely jsme do českobudějovického Cinestáru na film Letopisy Narnie: Princ Kaspian (skvělý film!! Doporučuji! :-D )

 

 

 

Pondělí bylo pojato jako takový relaxační den, který jsme skoro celý strávily doma.

Obrazek

 

 

 

úterý jsme čas strávily hlavně focením a to nejvíce xichtíků paniček Lucky a Ájji :-D :x Samozřejmě ani pejsky jsme nenechaly bez focení – přece jen to chtělo něco pěkného na těch fotkách :-D :-D

 

 

 

ObrazekÁjju její namožená noha už moc nebolela a tak jsme ve středu vyrazily na procházku na Pergolu. Pergola se nachází na druhé straně známých třeboňský mokrých luk, je na klidném místě u lesa, je zde občerstvení a nějaký ten rybníček. Bohužel nožička opět začala bolet a tak to pro Ájju bylo takové malé utrpení, ale zvládla to statečně. Na pergole jsme si koupily nanuky a pití, vykoupaly pejsky, něco zde opět nafotily a vydaly jsme se zpět. Po návratu domu jsme si udělaly dobrou pizzu. Večer mě i Ájje ale začalo být špatně. Ájja se pak z toho dostala, ale mě bylo ještě hůře, hlava se mi motala, nemohla jsem se na nic soustředit a bylo mi špatně. Proto jsem šla tuto noc spát domů. V noci jsem se probudila v půl 3. Bylo mi již dobře a tak jsem se rozhodla, že půjdu spát do domku na zahradu za Ájjou a pejskama.

 

 

 

Ve čtvrtek mi již bylo dobře a usoudily jsme, Obrazekže to byl úpal ze sluníčka, které na nás svítilo při procházce na Pergolu. Naobědvaly jsme se a pak se již Ájja musela začít pomalu balit, protože těch krásných 8 dní bylo již u konce.. :o( V půl třetí jsme vyrazily na nádraží, jelikož jsem holky nechávala doma, rozloučily se spolu již tam. Při odchodu Meggynka moc plakala, že Brittík a Ájja už odjíždí ;o(

Když jsme dorazily na nádraží, vláček již byl připraven k odjezdu, tak Ájja rychle skočila koupit jízdenku, v rychlosti jsme se rozloučily, aby jim vlak neujel, dveře se zavřeli a pan průvodčí zapískal na píšťalku.. :o(

 

 

 

Jsem moc ráda za tento týden, který jsem mohla strávit se skvělou dvojkou Ájjou a Brittem. Bylo to senzační, budu na to moooc ráda vzpomínat a těším se na další podobnou akci!!:-*

Obrazek